Mijn visie

MIJN VISIE

Ik begon BuroHB omdat ik een administratie- en advieskantoor wil runnen waar ruimte is voor coöperatief leiderschap, een persoonlijke insteek, waar gewerkt wordt aan- en op basis van onderling vertrouwen. En waar het doel is dat werkgevers en werknemers kunnen groeien door tegelijkertijd ontlast en versterkt te worden. 

Deze verlangens heb ik verzameld tijdens de ruim dertig jaren dat ik me bewoog in de kringen van het bankwezen, accountancy en ondernemerschap. In het bankwezen werd ik slim op het gebied van geldmanagement, maar miste ik persoonlijke groei. In accountancy groeide ik enorm als leidinggevende, maar miste ik de dynamiek van financieel management.

In zelf ondernemen kwam voor mij alles samen toen ik in 2006 in een kantoor stapte met een compagnon, voor bedrijfskundig advies en administratie. Ik genoot van tevreden klanten, ontwikkeling van medewerkers, telkens samen een volgende stap doen. Medewerkers loslaten maar wel meedenken. Het werd één plus één is drie. Wat een kick.

Toen kwam de kans om ons bedrijf te verkopen aan een groot accountantskantoor. Als ondernemer leken we gek om dit niet te doen. Wat een kans. Een complex invoegingsproces volgde, dat ik als leidinggevende ongelofelijk dynamisch vond. Maar toen het stof neerdwarrelde, de realiteit van alledag begon, merkte ik dat ik verlangde naar ruimte om mijn visie voor coöperatief leiderschap uit te rollen. 

Dat doe ik nu. Ik doe nog steeds het werk waar ik dertig jaar lang ervaring in heb opgedaan, maar kan het met BuroHB zo inzetten dat het bijdraagt aan wat ik het allerbelangrijkst vind: Een omgeving voor ondernemers creëren waarin zij kunnen blijven ontwikkelen, zowel zakelijk als persoonlijk. En ik kan niet anders dan zeggen dat dit werk de grootste kick geeft, die ik in mijn leven ooit ervaren heb.